Over Christiaan kapper Den Haag

Over Christiaan kapper Den Haag

Kappers zouden moeten worden opgeleid aan een kunstacademie, niet zozeer omdat dat haar nou zo kunstig moet zitten, maar omdat dat de plaats is waar je vormgeving studeert. Het technische “kappers-vak”-gedeelte komt dan op de tweede plaats. Hugo van der Molen (kapper Den Haag)

Natuurlijke haarverven zijn bij Huis van Groen gebaseerd op henna maar dat betekent niet perse rood. Het is goed mogelijk goud-blond, bruin / zwart of mat-blond te maken. Er zijn een paar voordelen: ten eerste is deze kleuring transparant zodat het eindresultaat niet egaal is maar levendig. ten tweede is de uitgroei zo vloeiend dat je niet gauw voor schut loopt met een uitgroei, ten derde maakt het minder droog dan verf en als laatste noem ik: het verschiet langzamer dan verf, de houdbaarheid is dus goed.

Wat vooraf ging. Al in de tijd van de Britpop vroege 60er jaren veranderde de haarmode drastisch o.a.door de invloed van Vidal Sassoon in Londen. Christiaan (1945) en Hugo (1948) waren enthousiaste adepten van die ideen en werkten deze verder uit. Christiaan als hairstylist werkend voor mode glossies vanuit New York en tegelijkertijd vanuit zijn salon in Amsterdam, hugo\christiaan die een student van Christiaan was (toevallig dezelfde naam dragend) vanuit den Haag. Het is goed gelukt om de haarmode totaal en blijvend te veranderen. Hun ideen zijn nu gemeengoed. Christine Rene en Barbara hebben hun opleiding gevolgt bij Christiaan aan de Grote Markt en zetten hun werk voort.

https://www.instagram.com/hairbychristiaan/?hl=nl